Voor en Na

Wat doe ik voor en na shiatsu of een massage?

Wat moet ik meebrengen voor een massage of een sessie lichaamswerk?:

U hoeft niets mee te brengen als u komt voor een ontspannings, zweedse massage of voor een steenmassage. U zal op een tafel liggen, toegedekt met lakens. Voor shiatsu draagt u best comfortabele en losse kledij en schone sokken.

Wat moet ik na de sessie doen?:

Doe het kalm aan. Ik raad vaak aan om na een sessie een bad met epsomzout, zuiveringszout (natriumbicarbonaat) en zeezout (ongeveer 1/4 kopje van elk) te nemen of een bad met appelciderazijn (ongeveer 1/2 liter). Dat helpt het lichaam om gifstoffen te verwijderen of om pijn te verzachten die u na de sessie ondervindt. Zorg er ook voor dat u genoeg water drinkt, niet alleen na de sessie, maar maak er een dagelijkse gewoonte van (genoeg om uw urine helder te maken), want ook dat helpt om uw systeem te zuiveren. Ik raad u aan om flink wat water te drinken omdat het de volgende dag anders aanvoelt alsof u verkouden aan het worden bent of erg vermoeid bent. Dit wil alleen zeggen dat uw lichaam zichzelf nog aan het zuiveren is.

Hoe zal ik me na een sessie voelen?:

De meeste mensen voelen zich na een behandeling kalm en ontspannen. Nu en dan ervaren mensen een dag lang tijdelijk wat lichte pijn.

Wat moet ik doen als ik me later op de dag of de dag na de sessie niet goed voel?:

Blijf na de sessie veel water drinken - meer dan u denkt nodig te hebben.

Wat als ik pijn heb na een sessie?:

Dat is niet ongewoon, vooral als er een blessure is of een zone waar u chronische pijn heeft. Als de spanning uit de spieren weggemasseerd is, kunnen de spieren wat gekneusd aanvoelen of gevoelig zijn voor aanrakingen. U kan een ijspakking aanbrengen op alles wat pijnlijk aanvoelt om het gevoel te verzachten.

Wat als ik blauwe plekken heb na een sessie?:

Ook dat is niet ongewoon en weerspiegelt de toestand van uw spieren en weefsel. Het is een aanwijzing dat de bloedvaten in dat gebied gestremd en zwak zijn. Ernstige kneuzingen kunnen ook wijzen op bepaalde voedingstekorten of een ander probleem. Het is aan te raden om meer bioflavonoïden te nemen om dit te genezen. Ga na wat de aanbevolen dagelijkse dosis is. U kan bioflavonoïden zo innemen of ze combineren met andere zaken met een hoog bioflavonoïdegehalte zoals bosbessen, quercitin, blauwgroene algen. U kan ook proberen regelmatig verteringsenzymen in te nemen om uw spijsvertering terug op gang te brengen. Raadpleeg uw naturopaat of uw arts om de beste resultaten te verkrijgen of als het probleem aanhoudt.

Waarom zijn sommige zones gevoeliger dan andere?:

Gevoeligheid is het gevolg van stijfheid in het weefsel of van energie die geblokkeerd zit. Het betekent gewoonlijk dat de spier onvoldoende doorbloed wordt om de zone van gifstoffen te zuiveren. De pijn zou moeten minderen naarmate u meer massages krijgt en de stijfheid in die zone ontspant.

Naar boven

Thuispagina